Forskudsregistrer din boliglånsrenter rigtigt

Der kan være fordele at hente, hvis hvis du forskudregistrer dine boliglånsrenter korrekt. Du kan opnå et større rentefradrag og dermed flere penge til din dagligdag fremfor at skulle vente til April måned med at få penge tilbage i Skat.

Forklaring på forskudsopgørelse

Forskudsopgørelsen er Skats bud på, hvor meget du som skatteborger vil tjene i løbet af det kommende år og dermed hvilke fradrag du skal have. Deres bud bygger på tidligere års indtægt. Hvis din økonomiske situation ændre sig og du eksempelvis får nyt job med mere løn, så vil det være vigtigt at ændre din forskudsopgørelse. Det er vigtigt for at undgå en større restgæld hos Skat, når årsopgørelse kommer ud.

Renteudgifter på dit boliglån

Når du betaler renter på dit boliglån, så får du af staten et fradrag på rentebetalingen. Det er derfor, at vi og andre låneudbydere oplyser en før og en efter skat månedlig betaling. For at opnår den ”efter skat månedlige betaling”, skal du forskudsregistrere de renter du kommer til at betale. Dette gøres i 2 step:

1. Find ud af hvor mange renter du skal betale i det pågældende år på dit boliglån.
2. Log ind på skat.dk og juster din forskudsopgørelse til.

Her kan du finde dine renteudgifter

Når du optager et boliglån får du udleveret en amortisationstabel, som giver overblik over hvor meget du skal betale hver måned på dit lån. Amortisationstabellen vil der typisk også stå hvad beløbet består af i form af en rente og et afdrag på lånet.

Når du optager et lån hos os i e-kredit vil amortisationstabellen være i dokumentet ”Kreditoplysninger”, hvoraf den fremgår på side 2. De ser sådan her ud:

Du kan se, du hver måned skal betale en ydelse 7.272,36 kr.

Den første ydelse den 1/3/2024 består af rente på 5.935,83 og afdrag på 1.336,53. Når man skal finde sin samlede renteudgifter for år 2024, så skal man sammenlægge alle renterne for hver månedlig termin for hele året, hvilket giver 58.924 kr.

Forskudsregistrerer direkte på skat.dk

For at registere dine renteudgifter, så skal man ind på skat.dk og finde vores forskudsopgørelse frem. Her skal vi følge disse steps for at få registreret korrekt:

 1. Gå ind på www.skat.dk
 2. Log ind med dit MIT-ID
 3. Vælg fanen ”forskudsopgørelse”
 4. Scrolle lidt ned på siden indtil du kommer til overskriften ”fradrag” som du kan klikke på
 5. Find nu overskriften ”Fradrag i kapitalindkomst”. Nu skulle du gerne have følgende felter at vælge imellem:
 • Renteudgifter til banker, pensionskasser, forsikrings- og finansieringsselskaber, kontokortordninger samt… (Rubrik 481)
 • Renteudgifter og bidrag til realkreditinstitutter og reallånefonde samt fradragsberettigede kurstab ved oml… (Rubrik 483)
 • Øvrige renteudgifter
 • Renteudgifter af studielån

  Du skal nu indsætte renteudgifterne i Rubrik 481 – Renteudgifter til banker, pensionskasser, forsikrings- og finansieringsselskaber, kontokortordninger samt….

Det er vigtigt at huske at dele renteudgifterne i to hvis man er et par, så man registere hver 29.462 kr.

Vi er klar til at hjælpe dig

Start låneansøgning