Gaeldsstyrelsen: Få hjælp til skattegæld i ejendom

Alle danskere har efterhånden hørt om de mange udfordringer der er med gaeldsstyrelsen og skat i dag. Det er alt fra svindlersagen med Britta Nielsen, til de nye offentlige ejendomsvurderinger, som for mange danskeres vedkommende er tættere på månen end husets reelle værdi. Vi kender alle til udfordringer med at udfylde forskudsopgørelser korrekt. Med andre ord kan Skat og gaeldsstyrelsen virke ligeså kompleks og uoverskuelig at finde rundt i, som en labyrint.

Skattegæld hos gaeldsstyrelsen: Konsekvenser


Uoverskueligheden resultere i at mange danskere ender med gæld til gaeldsstyrelsen. Der var i 2022 gæld for 152 mia.kr til det offentlige. Heriblandt er mange boligejere, som kæmpe med skattegæld. Som boligejer kan konsekvenserne ved skattegæld til gaeldsstyrelsen være meget store. Hvis du har skattegæld, vil du ikke kunne få hjælp i din egen bank. Det er selvom du har været en loyal kunde gennem mange år og har en fin økonomi. Bankerne har fast retningslinjer, som gøre de ikke yder lån til danskere med gæld til gaeldsstyrelsen.

Dertil bliver din gæld til gaeldsstyrelsen automatisk større som tiden går. Det skyldes der løber rente på dit lån. Inddrivelsesrenten på gæld til SKAT er pr. 8. januar 2024 på 7,75 %. Det vil sige din gæld til det offentlige vil stige eksponentielt, hvis du ikke gør noget.

Ubetalt skattegæld vokser:

Gæld år 1: 250.000 kr.
Årlig rente år 1: 19.375 kr.
Gæld år 5: 346.875 kr.

Det er tydeligt at se, hvilken negativ spiral som skattegæld kan være. Det handler derfor om at komme af med sin skattegæld hurtigst muligt. Konsekvenserne kan blive fatale for din private økonomi og holde dig ud af boligmarkedet i en lang periode, da bankerne ikke låner til folk med skattegæld.

Udlæg i ejendom
Hvis du ejer ejendom med friværdi og ikke betaler af på din gæld, så kan du risikere et udlæg fra gaeldsstyrelsen. Det vil sige de tager pant i din ejendom, som sikkerhed for din gæld til det offentlige. Dermed låser du dine muligheder for at låne i ejendommen, da bankerne ikke vil omlægge udlæg til gaeldsstyrelsen. Hvis du ejer ejendom med en samlever, så kan gaeldsstyrelsen fortsat tage udlæg i jeres fælles ejendom, også selvom din samlever ikke har gæld. Du kan læse mere om dette her

Indfri skattegæld med lån i friværdi
Skattegæld kan indfries ved lån i friværdi hos e-kredit

Skattegæld hos gaeldsstyrelsen: Muligheder

Få et overblik over din gæld
Det første step mod at komme af med skattegæld er overblik. Du skal selv opsøge restgælden på din skattegæld. Gaeldsstyrelsen fortæller det ikke af sig selv til dig, desværre. Du kan få deres deres kontaktoplysninger her. Således vil de kunne oplyse dig de præcise oplysninger om din gæld.

Lån i friværdi
Hvis du er havnet i en situation med skattegæld, så kan du uanset om de har foretaget udlæg eller ej undersøge dine lånemuligheder ved et ejendomskreditlån. En måde, hvorpå man kan få fjernet skattegælden fuldt ud er gennem optagelse af et ejendomskreditlån/ pantebrevslån i din friværdi. Mange boligejere, har en friværdi i deres bolig.

Vi har et netværk af lånegivere, som vil hjælpe dig med et lån i din friværdi på trods af skattegæld og bankerne ikke vil. Disse långivere er professionelle långivere, som har mange års erfaringer med at hjælpe folk med at indfri skattegæld. Hos e-kredit arbejder vi hverdag for at hjælpe folk, som bankerne ikke vil. Det gør vi ved at formidle din situation til vores professionelle långivere og sikre dig lån i din friværdi.

Vi er klar til at hjælpe dig

Det at låne i friværdien kan lyde som en større omgang, men hos e-kredit er processen ganske overskuelig. Vi er ligesom dig ikke interesseret i langsommelig og upersonlig sagsbehandling, som man oplever i banken. Vi stræber efter at være en finansiel partner i øjenhøjde. Derfor har vi forsøgt at gøre processen så fleksibel og overskuelig som muligt.

1. Udfyld vores ansøgningskema.
For at sikre en hurtig sagsbehandling har vi brug for nogle oplysninger på dig og personerne i din hustand, samt din bolig. Ansøgningskemaet er opdelt i tre dele. Personoplysninger, Boligoplysninger samt Budget og Skatteoplysninger. Disse tre dele udgør fundamentet for at vi kan få kendskab til din situation og vores friværdispecialister, kan hjælpe dig til det bedst mulige lån i din friværdi. I samarbejde med dig får vi beskrevet din situation, så dit lån i friværdi kan blive kreditgodkendt i vores netværk af långivere.

2. Kreditvurdering og godkendelse hos långivere.

Der går 24 timer fra vi har modtaget de nødvendige oplysninger beskrevet ovenfor til vi senest har fremsendt din sag til vores netværk af långivere. Gennem mange års samarbejde, kender vi vores långivere ud og ind. Det vil sige vi har indgående kendskab til, hvilke typer sager som har størst mulig chance for succes hos de enkelte långivere. Vores långivere er mere løsningsorienteret end normale banker og kreditvurderer ud fra en helhedsvurdering af din samlede situation, som vi præsenterer. Tilsidst præsenter for dig det lån vi har modtaget og du tager stilling til om vi skal gennemføre lånet.

3. Tinglysning og udbetaling af lån i friværdi.

Efter underskrift af lånedokumenter på det lånetilbud du har fået, så bliver lånet tinglyst, således det fremgår af skødet på din ejendom. Efter tinglysning er gået igennem, så vil din skattegæld blive indfriet, når vi indbetaler pengene til gaeldsstyrelsen. Uanset om det er et skatteudlæg eller blot skattegæld hos gaeldsstyrelsen.

Lån i friværdi uden om bankernes kassetænkning
e-kredit forsøger at gøre op med kassetænkning

Overgang fra pantebrev til realkreditlån

Vi mener personligt, at bankerne skulle tage ansvar og hjælpe deres boligejere som kvartal efter kvartal betaler deres terminsydelser på deres realkreditlån, hvis de for problemer med skattegæld. Årsagerne til skattegæld er oftest administrative fejl, som sker i den bureaukrati labyrint, som Skat kan være. Sådan er nutidens bankverden desværre ikke. Vi oplever heldigvis at bankerne indenfor en kortere periode på typisk 6-18 måneder omlægger pantebreve udstedt gennem e-kredit til at fjerne skattegæld. Det vil vores lån i friværdi fungere som overgang fra skattegæld til realkreditlån. Hvis du har brug for hjælp til at håndtere din skattegæld i din bolig så er du meget velkommen til at kontakt os:

Du kan altid ringe til os på 61 10 40 80

Skrive til os på velkommen@e-kredit.dk

Vi er klar til at hjælpe dig

Start låneansøgning