e-kredit: Pantebrevslån i friværdi udenom banken

Hvis du er boligejer og gerne vil optage et lån i din friværdi, men oplever at banken ikke vil hjælpe dig på trods af flere år som trofast kunde med faste betalinger af dine terminer. E-kredit mener vi tillid mellem långiver og boligejer skal gå begge veje. Derfor er vi klar til at hjælpe dig med pantebrev i friværdi, uanset om du skal omlægge skattegæld, låne til renovering, eller noget helt tredje. Det er op til dig.

Hvad er et Pantebrev?

Hvis man er boligejer, kan man optage et pantebrevslån i friværdien i sin bolig ved e-kredit. Et pantebrev er et retsligt dokument, som stiller sikkerhed i ens ejendom for det beløb man optager lån for. Det vil sige at hvis man låner 250.000 kr. til renovering, så vil man optage et pant i sin ejendom på 250.000 kr som sikkerhed. Et pantebrev kan have en løbetid fra 1 til 25 år. Et Pantebrev kan altid indfries til en indfrielseskurs. Det vil sige, det er op til dig som boligejer, hvornår du vil indfri lånet. Et pantebrev kan udstedes af bankerne eller af andre professionelle långivere. Renten på et pantebrev er typisk dyrere end et realkreditlån. Mange bruger pantebrevslån til en mellemfinansering, når banken i første omgang ikke vil hjælpe med et realkreditlån. Bankerne har ikke noget imod at omlægge pantebrevslån modsat skattegæld og udlæg fra gældsstyrelsen.

Det er blevet svære at låne som boligejer i Danmark

I Danmark har vi siden finanskrisen 2007-2009 oplevet af det finansielle lånemarked har ændret sig markant. Før finanskrisen var der ikke mange regler for de enkelte boligejeres økonomiske formåen i forhold til at blive kreditvurderet. Det vil sige mange endte med lån i deres ejendomme på trods af deres økonomi ikke kunne holde til det. Da finanskrisen ramte og boligpriserne faldt, så endte mange danskere med at have mere gæld end værdi i deres ejendomme. Dette låste folk fast til deres ejendomme, da de ikke kunne sælge uden at komme ud med gæld. Således de ikke kunne købe ny bolig.

Man kan få et alternativt realkreditlån uden om banken, ved at optage et pantebrev
Man kan optage pantebrevslån i friværdi uanset hvorhenne i Danmark

For at undgå at danske boligejere ender i samme triste situation, så er der blevet skabt finansielle retningslinjer, som dikterer nogle specifikke og ufravigelige krav til den enkelte boligejers økonomiske formåen. F.eks. er der krav til belåningsgraden maksimalt kan udgøre 80 %. Det vil sige man maksimalt kan låne op til 80% af en ejendomsværdi.

Hvis man ejer en ejendom som er 1.000.000 kr. værd, så kan man maksimalt låne 800.000 kr. i ejendommen. Der er dog i praksis de færreste banker, som låner op til 80 % i friværdien. Hvis man vil være sikker på at kunne optage et lån i friværdien, så er en belåningsgrad omkring 60-70 % den øvre grænse.

Kravene til rådighedsbeløbet, beløbet man har tilbage efter alle faste udgifter er betalt, er år for år også blevet strammet. Rådighedsbeløbskravet var i 2021 kr. 5.000 i rådighedsbeløb, mens dette beløb er steget til kr. 7.000 i 2024. Kravene til rådighedsbeløb er blot en af flere faktorer, som har mindsket mulighederne for at optage lån for den enkelte boligejer i Danmark.

Derfor eksisterer e-kredit

Man kan som boligejer derfor opleve at mulighederne for at få hjælp til lån i friværdi er blevet mindre og mindre som årene er gået. Dette er til trods for du som boligejer har trofast betalt dine terminer til tiden på dine lån i banken gennem mange år. E-kredit mener vi at tilliden mellem boligejer og långiver skal gå begge veje. Dette vil sige, at boligejerne skal kunne regne med hjælp fra deres långiver, når de har brug for dem. Hvis de er havnet i problemer med gældsstyrelsen, eller har brug for omlægning af lån.

Vores eksistensberettigelse bygger på tillid, vi eksisterer for at være en pålidelig og hjælpsom finansiel partner for de boligejere som er blevet svigtet i banken, uanset om der er tale om lån i friværdi til indfrielse af skattegæld, renovering eller andet. Vi har ingen krav til hvad dit lån i friværdi skal bruges på. Vi ønsker at vores kunder kortest mulig tid hos os. Det vil sige, at vi ofte fungere som en mellemfinansering, hvor vi hjælper boligejere med lån i deres friværdi, således de igen kan få hjælp i banken.

Vi er løsningsorienteret i vores kreditvurdering i forhold til at hjælpe boligejere
e-kredit eksisterer med formålet om at hjælpe flest mulige boligejere med lån i friværdi.

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til et lån i friværdi, så tøv ikke med at kontakte vores hårdt arbejdende medarbejdere, som hverdag går på arbejde for at hjælpe boligejere med et lån i deres friværdi uden om banken. Nogle af vores medarbejdere har 30 års erfaring med dette. Vi har et netværk af professionelle långivere, som vores medarbejdere arbejder tæt sammen med for at skræddersy lån i friværdi tilpasset den enkelte boligejer.

Du kan få fat i os ved at ringe på 61 10 40 80

Skrive på
velkommen@e-kredit.dk

Vi er klar til at hjælpe dig

Start låneansøgning